F1

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024.05.19 21:22MTI

A 26 éves holland pilótának ez az idei ötödik és pályafutása 59. futamgyőzelme. Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája pedig harmadikként.

A rajtnál egy pillanatra úgy tűnt, hogy a második helyről induló Norris meg tudja szorongatni Verstappent, de végül a holland címvédőnek sikerült elsőként elfordulnia az első kanyarban. Mögötte Norris, Leclerc, Carlos Sainz Jr. (Ferrari), Oscar Piastri (McLaren) volt a további sorrend.

Az élmezőnyből elsőként Norris állt ki a boxba kerékcserére, mégpedig a 23. körben, egy körrel később pedig csapattársa, Piastri kapott friss abroncsokat. Verstappen a 25. körben járt a boxban, majd Leclerc és Sainz is letudta az első kerékcseréjét két egymást követő körben.

A 28. kört így újra Verstappen kezdte az élen, mögötte Norris száguldott a második, Leclerc pedig a harmadik helyen. A kerékcserék után Piastri kaparintotta meg a negyedik pozíciót, közvetlenül mögötte Sainz haladt.

A folytatásban az élmezőnyben nem történt változás, de az utolsó tíz körre Verstappen autóján "elfogytak" a gumik, így Norris egyre közeledett hozzá. Öt körrel a vége előtt a McLaren brit versenyzője két másodpercen belülre került holland riválisához, az utolsó körben pedig már egy másodpercen belül volt, de előzési helyzetbe nem került, így meg kellett elégednie a második hellyel.

A pályafutása 150. Forma-1-es versenyén rajthoz álló kanadai Lance Stroll (Aston Martin) kilencedikként, pontszerzéssel ünnepelte a jubileumot.

A vb egy hét múlva folytatódik Monte-Carlóban, a Monacói Nagydíjjal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.