Példamutató egyeszség firkászok és vezetés között

"Legális garázdaság": szabad a falfirka a százhalombattai főtéren

A hamarosan átépülő százhalombattai főtér egy-egy látványos elemét rajzolják graffitisek a város központjában felállított kétméteres táblákra a helyi önkormányzat felkérésére - közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

2010.01.25 19:24MTI

Kabelács Hajnalka elmondta, hogy a három hét múlva építési területté váló főtér leendő "arcát" szeretnék megmutatni a lakosságnak, ezért felkértek egy falfirkákkal foglalkozó csapatot a főbb látványelemek megfestésére.

Tájékoztatása szerint a más településeken már sikerrel szerepelt graffitisek egyebek mellett a harangjátékot, a mélygarázst és a zenepavilont illusztrálják rajzzal és szöveggel a látványtervek alapján. Az építkezés megkezdését követően folytatják a munkát a falfirkások - közölte Kabelács Hajnalka, hozzáfűzve: mivel a területet egy száz négyzetméter felületű kordonnal kerítik körbe, bőven lesz hely az új főtér nappali és éjszakai látványát idéző munkákra.

A 833 millió forintos uniós támogatást elnyert, összesen több mint 2 milliárd forintba kerülő projekt révén teljesen újjáépül Százhalombatta főtere. Kicserélik a tér burkolatát, 62 férőhelyes, szint alatti garázs létesül, továbbá zenepavilon és harangjáték létrehozása is szerepel a tervek között.

Látványos "vizes" elemek, szökőkutak, illetve színes fények és hatalmas zöld felület teszi majd kellemessé az új főteret - mondta a sajtóreferens.

A helyi művelődési központon belül a színházterem átépítésére, valamint a kiszolgáló helyiségek, a gépészet, a biztonság- és színpadtechnika modernizálására futja a rendelkezésre álló pénzből - közölte Kabelács Hajnalka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.