Számos ingyen program várja a látogatókat

Műgyűjtők éjszakája: megnyitók, koncertek a galériás negyedben

Képzőművészeti és fotókiállítások, Nemzetközi Szimmetria Fesztivál, koncertek és számos más ingyenes program várja a látogatókat csütörtök este a XIII. műgyűjtők éjszakáján Budapest V. kerületének galériás negyedében.

2009.07.30 11:51MTI - fotó: MTI

A galériás negyed "bejáratában", a Falk Miksa utca és a Szent István körút sarkán található Kieselbach Galéria XIX. és XX. századi magyar festményekből, valamint a Bedő-gyűjtemény antik anyagából mutat be válogatást, míg a műgyűjtők éjszakájához első alkalommal csatlakozó, Jászai Mari téri Artkatakombában Fekete Zsolt Hol van Z? című fotókiállítása nyílik meg csütörtök este; a tárlat Bába Zoltán fotográfusnak állít emléket. A geometrikus művészet irányzatait mutatja be az orosz konstruktivizmustól napjainkig a B55 Galériában nyíló VONAL Az egydimenzió érzete című kiállítás.

A tizenegy ország harminchárom alkotójának - többek között magyar, olasz, francia, svéd, holland vagy uruguayi művészek - munkáit felvonultató tárlat a háromévente megrendezett nemzetközi Szimmetria Fesztivál egyik legjelentősebb programja. A Pintér Sonja Galériába betérők a kortárs magyar festészet egyik legismertebb alakja, Konkoly Gyula festményeivel találkozhatnak csütörtök este. Új szerzemények című tárlatával várja a látogatókat a július elejétől tulajdonosi szerkezetében és nevében is megújuló Kálmán Makláry Fine Arts.

Az elsősorban franciaországi magyar képzőművészek munkáit bemutató galéria a Műgyűjtők éjszakája alkalmából Reigl Judit, Sándorfi István, Csernus Tibor, Mikós Gusztáv, Csáky József és Beöthy István remekműveiből válogat. A Haas Galéria nagyobbik kiállítótermében ötödik állomásához érkezik a Modern klasszikusok - klasszikus modernek című tárlatsorozat.

A Falk Miksa utca és környéke számos egyéb programmal is várja az érdeklődőket: a Haas Galéria előtt a három éve, az első műgyűjtők éjszakáján alakult Haas Daléria, majd a Vili és a verebek zenekar lép fel az est meglepetés vendége előtt, míg a Pintér Antik előtt a Dresch Quartet zenél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.