Az ÁFA emelés ellenére sem növelik a belépőt!

Állatkert változatlan áron!

Nem emeli a belépti díjak árát a Fővárosi Állat- és Növénykert, annak ellenére, hogy az általános forgalmi adó mértékének növelése miatt az állatkerti belépőjegyek ÁFA-tartalma is növekszik.

2009.07.01 14:40ma.hu

A különbözetet az Állatkert vállalja át, így a látogatóknak az állatkerti belépőjegyek megváltásakor nem jelent többletterhet az ÁFA általános adókulcsának 5 százalékpontos emelése. Július elsejétől az általános forgalmi adó (ÁFA) általános kulcsa 20-ról 25%-ra növekszik.

Az adóemelés természetesen az Állatkertet is érinti, hiszen a belépőjegyek ÁFA tartalma 5 százalékponttal növekszik, emellett az intézmény működési költségei is növekednek a fogyasztói árak adóemeléssel összefüggő emelkedése miatt.

Ennek ellenére a Fővárosi Állat- és Növénykert úgy döntött, nem emeli a belépőjegyek árát, hanem a többletköltséget átvállalja a látogatóktól. A városligeti intézmény közönsége így semmit nem érzékel az ÁFA emelésből az állatkerti belépőjegyek megváltásakor. Az Állatkert vezetése különösen fontosnak tartja, hogy a jegyek és bérletek árai lehetőség szerint ne növekedjenek.

Sok látogató számára ugyanis az Állatkert afféle szabadidős „menedékhely”. A globális pénzügyi válság nyomán sokan lemondanak a nagyobb utazásról, és nyári szabadidejüket inkább helyi szabadidős programok igénybe vételével, például állatkerti látogatással töltik.

Így különösen nagy a jelentősége annak, hogy az állatkerti látogatás ne jelentsen nagyobb megterhelést a családi költségvetés számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.