A múzeumok mellett máshol is várják a látogatókat!

Vidéken Kecskemét kínálja a legtöbb programot a Múzeumok éjszakáján!

Kecskeméten rekordszámú, csaknem harminc helyszínen - a múzeumok mellett kávézókban, galériákban, planetáriumban, tiszti klubban, bábszínházban és egyéb kulturális intézményekben is - várják a látogatókat a Múzeumok éjszakáján.

2009.06.17 18:10ma.hu

Idén több mint 25 helyszínen zajlanak az események Kecskeméten, egyebek között a Bozsó Gyűjteményben, ahol baglyokra koncentrálnak, a Cifrapalotában, ahol az érdeklődők megtekinthetik a kunbábonyi aranyleletet, illetve a Rómából érkezett Szőnyi István-festményeket.

A Ciróka Bábszínházban A Kékruhás kislány története avagy Rendhagyó Picasso kiállítás Kiss Erzsi hangjára címmel szerveznek programot. Sten Borsting dán keramikus Tornyok című kiállítása a Dán Kulturális Intézetben látható, ahol este 7-től a The Heavy Brass Guys Tuba kvartett That's it! című lemezét mutatja be.

Az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban egyebek mellett megtartják a 9. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjkiosztó gáláját, 21 órától pedig Cakó Ferenc homok-animációs bemutatója lesz a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

A Katona József Emlékházban filmvetítés, színházi előadás, kiállítások váltogatják egymást, míg a Katona József Könyvtárban bekukkantanak a XIX. századi Parlamentbe. Csehov Három nővér című előadásának próbája, jelmezárverés, kulisszajárás - ez a Katona József Színház programja.

A kecskeméti Múzeumok éjszakját még színesítik többek mellett a Planetárium, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet, a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Malom Art Kortárs Galéria, a Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Ráday Múzeum és a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely programjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.