A Kispál és a Borz zenekar képviseli hazánkat!

Pécsi kulturális programok Stuttgartban!

A stuttgarti Kultúrák fesztiválján az információs és gasztronómiai standon túl többek között a Kispál és a Borz zenekar képviseli hazánkat és a pécsi kultúrát.

2009.06.17 10:10ma.hu

A Stuttgarti Magyar Intézet Pécs 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címét a magyar kultúra olyan ritkán adódó esélyének és lehetőségének tartja, mely hazánk nemzetközi megítélését is pozitívan befolyásolhatja.

A 2008 novemberében nagy sikerrel zajlott pécsi rendezvénysorozat folytatásaként idén nyáron, június 18-tól július 9-ig, szeretnék ismét pécsi kulturális programokkal megörvendeztetni a stuttgarti és baden-württembergi érdeklődő közönséget.

A rendezvénysorozat az Intézetben és Fellbachban, Pécs német testvérvárosában zajlik, fénypontja pedig a június 30-július 5-ig tartó stuttgarti Kultúrák fesztiválja lesz (Sommerfestival der Kulturen), ahol az információs és gasztronómiai standon túl többek között a Kispál és a Borz zenekar képviseli hazánkat és a pécsi kultúrát. A programok ismét átfogó képet adnak azon pécsi műhelyek, alkotók munkájáról, akik a város kulturális arculatát meghatározó módon alakítják.

A múlt és a jelen, a hagyomány és a modernitás sajátos szimbiózisát, annak "pécsi modelljét" az Intézet, immár harmadszor mutatja be közönségének.

A programok között szerepel a Zsolnay - múlt, jelen, jövő kerámia és porcelán kiállítás; a SommerFestival der Kulturen 2009 "Csöndes koncert a Kispál és a Borz zenekarral"; a "Statement" pécsi Bázis Kőszobrász Egyesület közös, válogatott kiállítása; és résztvevői lehetünk a Villányi Vonósnégyes koncertjének is.

Forrás: .pecsinapilap.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.