Divatja van a dzsessznek!

Balázs Elemér Quintet a Colombus Jazzklubban!

Az ANTROPOS.hu szerkesztői rajonganak a jazz zenéért is! AzANTROPOS.hu a Jazz Night and quot rendezvényeken hazai jazz előadókat mutatnak be a szervezők, hogy ne csak az elektronikus zenekedvelőknek okozzanak örömet.

2009.03.12 23:30ma.hu

Március 14-én a Colombus Jazzhajón Balázs Elemér Quintet lép fel. Pat Metheny szerint Balázs Elemér az egyik legjobb dobos a világon and hellip; Balázs Elemér hat éves korában kezdett ismerkedni a dobokkal. 1988-ban már a budapesti Jazzkonzervatóriumon is túl volt. 

A jazz szinte valamennyi irányzatában otthonos, s ezáltal gyakran szerepel neves, sőt világhírű szólisták oldalán: Anette Lowman, Stepko Gutt, Zbigniew Namyslowski, Jukka Perko, Stephane Belmondo, Steve Houben, Lee Konitz, Art Farmer, Pat Metheny vagy Al Jarreau egyaránt a partnere volt. Részt vett számos nemzetközi jazzfesztiválon, egyebek közt Perugiában, Marciacban, Nürnbergben, Zürichben, Münchenben, Koppenhágában, Tallinban. 

Szólókarrierje két főbb szakaszra osztható: triójával, illetve kvintettjével három lemezt készített.

- "Úgy gondolom, ma Elemér az egyik legjobb dobos a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani; muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg a hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve a játékát hallani." 

A quintet tagjai kiváló muzsikusok, akik évek óta zenélnek együtt különböző formációkban. Zenéjük egyaránt táplálkozik a magyar népzene, a klasszikus és kortárs zene, valamint a mainstream elemeiből, hasonlíthatatlanul egyéni kompozíciókat és hangzásvilágot hozva létre.

A klub minden nap, este 20h-tól 22h-ig várja az érdeklődőket, ahol a Magyar Jazzművészek Társaságának tagjai által vezetett zenekarok illetve további ismert hazai muzsikusok lépnek fel rendszeresen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.