Számos elismeréssel rendelkezik a zenész!

Újabb világhírű jazz-zenész a Budapest Jazz Clubban!

A Glasgow-i születésű, 65. életévében járó jazzgitáros egyedi játékának legfőbb ismertetőjegye Wes Mongomery technikájával megegyező különleges, hüvelykujjal való pengetés.

2009.03.09 19:00Soós Anita

A hetvenes évek közepén Dick Morissey szaxofonossal alapította a Morrisey-Mullen (M&M) jazz-funk és fúziós zenét játszó formációt. Közös szerzeményeik máig a legnépszerűbb smooth jazz rádióadók tempósabb számai között hallhatók. 

Számos elismerés – köztük a British Telecom Jazz legjobb gitárosának járó díj – tulajdonosa, mellyel három ízben is, legutóbb 2000-ben méltatták érdemeit. 

Játéka hallható a Paul McCartney védjegye alatt megjelent All About The Music című albumon, ahol a brit The AllStars session zenészekből álló kollektívában együtt játszik többek közt Jocelyn Brown-nal is.
 
Az idősebb korára főként a fúziós és a smooth jazz világában tevékenykedő Mullen március 12-én, csütörtökön a kiváló zongorista Cseke Gábor triójával, 13-án, pénteken a Pecek Lakatos Krisztiánból és a Balázs Elemér, Balázs József testvérpárból álló trió kíséretében lép színpadra. 

Jim Mullen & The Cseke Gábor Trio – március 12. csütörtök 
Jim Mullen & The Balázs József Trio – március 13. péntek 

Részletes információk és jegyrendelés: www.bjc.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.