Kultúra

Új díjkategóriákat jelentettek be a Grammy szervezői

Bővül a mezőnyök száma.

2023.06.15 01:30MTI

Új díjkategóriákat jelentettek be a Grammy szervezői: a pop dance-felvételek, az afrikai zenei produkciók és az alternatív dzsesszalbumok is külön mezőnyben versengenek már 2024-től.

Az Amerikai Lemezakadémia helyi idő szerint kedden jelentette be a változásokat, amelyek a Grammy-díjakról történő szavazást is érintik.

A lemezakadémia minden szavazója részt vehet majd az év nem klasszikus zenei producerének, valamint az év nem klasszikus dalszerzőjének járó Grammy odaítélésében.

Korábban csak a legjobb új művész, album, felvétel és az év legjobb dala kategóriában döntött az egész tagság a díjról.

Az afrikai zenei produkciók előadói korábban a legjobb globális zenei előadás kategóriában indulhattak a Grammyért. 2020 előtt ezt a kategóriát világzeneként emlegették, de a lemezakadémia megváltoztatta az elnevezést, hogy elkerülje a gyarmatosítással kapcsolatos áthallásokat.

Harvey Mason jr., a lemezakadémia elnöke hangsúlyozta, hogy az új kategóriák bevezetése azt jelzi, hogy odafigyelnek a zenei közösség igényeire, és igyekeznek megjeleníteni az aktuális, releváns zenei kategóriákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.