Csütörtöktől a mozikban!

Öt évig forgott Hörcher Gábor Drifter című filmje

Öt éven át forgott Hörcher Gábor rendező Drifter című filmje, amelyet csütörtöktől vetítenek a magyar mozikban.

2015.10.29 03:30MTI

A 72 perces Drifter Steinbach Richárd Bakony-vidéki roma fiúról szól, aki raliversenyző szeretne lenni. A film számos külföldi fesztiválon szerepelt sikerrel. A dokumentum- és játékfilm határán mozgó alkotás amatőr szereplőkkel, kétfős stábbal készült, 200 órányi forgatott anyagból összevágva.

Mint Iványi Marcell, a film producere az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában hangsúlyozta: forgatókönyvet nem írtak előre, a helyszíni forgatások során létrejött helyzetekből, dialógusokból és további részletekből alakult ki a film a története. Az eredeti ötlet Horn Márton gyártásvezetőtől származik, akit csaknem tízéves ismeretség köt a főhőshöz, Ricsihez - tette hozzá.

Hörcher Gábor "brutális energiákat" fektetett abba, hogy a sok órányi forgatott anyagból összeállítsa a cselekményt Thomas Ernst vágó és Ferenczi Gábor dramaturg közreműködésével - mutatott rá Iványi Marcell, felhívva a figyelmet arra, hogy Hörcher Gábor rendező-operatőr és Becsey Kristóf operatőr ötéves kitartó munkával egy öreg lakóbuszban lakva, télen-nyáron forgatott a kis faluban Városlődön és környékén, ahol Ricsi felnőtt. Mint mondta, a film vágása is a megszokottól eltérően, hosszú időn át, másfél évig zajlott.

A történet kezdetekor a tizenhat éves Ricsi ralizni szeretne, van egy kerekek nélküli BMW-je, amely téglákon áll, a fiú ezen az autón dolgozik. Feltűnik a történetben az erős karakterrel rendelkező apja, illetve a "csodálatos" anyukája. Aztán bonyolódik a történet: jönnek a barátok és különféle problémák merülnek fel - tette hozzá a producer.

Iványi Marcell szerint a film nem készült különleges technikával. "Klasszikus a történetvezetése, a főhősnek van egy álma, hogy ralizhasson, tizenhat évesen már szeretne valakivé válni, de az álmát mégsem tudja megvalósítani" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a színészi tehetséggel bíró Ricsinek nagyon erős a jelenléte a kamera előtt.

"Nem szeretnénk, ha Ricsi élete ettől a filmtől megváltozna. Azt szeretnénk, hogy inkább ne kerüljön bajba, nem szólunk bele az életébe, de folyamatosan mondjuk neki, hogy szedje össze magát" - hangsúlyozta Iványi Marcell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.