Média

Átadták a Hégető Honorka Alapítvány díjait

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori munkatársának emlékét őrzi. A riporter az elesettekről, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia díjat kapott.

2015.05.28 16:53MTI

Átadták az RTL Klub fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett Hégető Honorka-díjakat csütörtökön Törökbálinton, az elismeréseket tizenkettedik alkalommal ítélték oda - tájékoztatta Kotroczó Róbert, a Hégető Honorka Alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-t.

A közlemény szerint a 2014-es év filmpályázatán az Index videoszerkesztőségének Zsolt bácsi című filmsorozata nyerte el a díjat. A kunyhóból bérlakásba költöző ember küzdelmeiről szóló dokumentumsorozat Szabó Péter, Halmos Máté, Nagy Dániel és Szili Tamás alkotása.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztősége megosztott díjat kapott, a zsűri indoklása szerint a korrupció tematikájának konzekvens és folyamatos napirenden tartásáért. Megosztva díjazták a televízió két munkatársát, Vojtahovszki Miklós operatőrt és Halász Katalin vágót a Dizájner drogok című riport munkálataiért.

A Telenor különdíját Hajdú D. András és Magócsi Márton kapta a Máltai Szeretetszolgálat telepjének programjáról szóló filmért - olvasható a közleményben.

Az MTI értesülése szerint az idei elismeréseket több mint 40 pályamunka elbírálása után ítélték oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.