Alkotásokat vár a Hégető Honorka Alapítvány

Válság és elszegényedés: pályázatra megy a nehéz sors

A válságot és az elszegényedést bemutató, a nehéz sorsú emberek életét megjelenítő televíziós és online filmes híralkotásokat vár idei pályázatára a Hégető Honorka Alapítvány.

2012.03.07 16:43MTI

Tájékoztatásuk szerint a 2003-ban létrehozott Hégető Honorka-díj szeretné érzékenyebbé tenni a médiát, s ezzel megtörni a kiszolgáltatottakkal szembeni közönyt. Ezért a március 20-ig meghosszabbított jelentkezésig olyan, legfeljebb hatperces filmes alkotásokat vár az alapítvány, amelyek 2010. december 1. és 3011. december 31. között készültek a jelzett témában, és amelyeket magyar nyelvű televízió vagy internetes portál mutatott be.

Az alapítvány - amely országos, regionális, helyi és határon túli újságírók munkáit egyaránt várja - a díjazott riportokat díszbemutatón vetíti le április elején. A pályázati anyagot DVD-n, három példányban kell leadni, az elbírálás legfontosabb szempontjai a műsor vagy filmrészlet vizuális megjelenítése és a kiírt témákhoz kötődő tartalma.

A döntést az alapítvány kurátoraiból, valamint a média- és filmszakma neves képviselőiből álló szakmai zsűri hozza meg.

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori munkatársának emlékét őrzi. A riporter elesettekről, hátrányos helyzetben lévőkről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia-díjat kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.