A trendek közösségi hatásai

Nemzetközi inspirációs fesztivál lesz júniusban Budapesten

Előadások, viták és kerekasztal-beszélgetések váltják egymást a Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub szervezésében június 4. és 6. között megrendezendő Brain Bar Budapest elnevezésű nemzetközi inspirációs fesztiválon Budapesten.

2015.03.05 17:07MTI

A háromnapos Brain Bar Budapest Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőt alakító, technológia által vezérelt változásokról, köztük az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma vagy épp a szingularitás és a vallás kapcsolatáról - tájékoztatta a Design Terminál az MTI-t a csütörtökön.

A nemzetközi eseménysorozat programjának központi témái közül a vezető technológiai szakemberek, véleményformálók, valamint a tudomány képviselői a következő kérdésekre keresik a választ: az ember helyébe lép-e a technológia? Hogyan változik az oktatás, az internet a mindent átszövő technológia hatására? Hogyan lesz sikeres a jövő városa?

Mint írják, a fesztiválon olyan szakemberek vesznek részt, mint Richard Florida, a The Rise of the Creative Class című bestseller szerzője; Tina Saaby, Koppenhága főépítésze vagy Ken Goldberg, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora.

Az esemény fő helyszíne az Erzsébet tér lesz, ahol az Akvárium Klub, valamint a Design Terminál épületében három helyszínen zajlanak folyamatosan az események, kiegészülve más helyszínekkel is a belvárosában. Pedagógusok és diákok számára a belépés ingyenes.

A rendezvény célja többek között egy olyan formabontó fórum létrehozása, ahol tabuk és konvenciók nélkül nyílik lehetőség a közeljövőt meghatározó trendek közösségi hatásainak megvitatására. Emellett egy olyan találkozási pont is kíván lenni, ahol a hazai szereplők kapcsolatokat köthetnek a világ legkiemelkedőbb szakértőivel és döntéshozóival, valamint a kelet-közép-európai régió releváns piaci szereplőivel - írták a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.