Viennafair

Hat galéria képviseli hazánkat a bécsi kortárs képzőművészeti vásáron

A Viennafair a közép-, kelet- és dél-európai kortárs képzőművészet legfontosabb fóruma, amelyet 2005 óta évente tartanak Bécsben.

2014.10.02 09:53MTI

Hat galéria képviseli Magyarországot a szerdán este megnyílt bécsi kortárs képzőművészeti vásáron, a Viennafairen. Az október 5-ig tartó rendezvény 99 galériát vonultat fel, 28-cal kevesebbet, mint tavaly, Kelet-Európából is tízzel kevesebb, 41 galéria mutatkozik be.

Az esemény művészeti vezetője tudatos döntésnek nevezte a galériák számának csökkentését és arra hivatkozott, hogy idén elsősorban a minőségre akartak koncentrálni. Magyarországot az abc, az Ani Molnár, a Deák Erika, az Inda, a Kisterem és a Trapéz galéria képviseli.

A fesztiválon új belépőként szerepel a berlini KOW, a londoni Agency és az amszterdami Flatland galéria. A nemzetközileg is tevékeny osztrák galériák többsége is jelen van. A Viennafair idén a román és az azerbajdzsáni kortárs művészetet kezeli kiemelt figyelemmel.

Minden korábbinál több - 350 - nemzetközi műgyűjtő regisztrált a vásárra, 60 százalékuk Nyugat-Európából, 25 százalékuk pedig Kelet-Európából.

A vásár igazgatója és többségi tulajdonosa, Dmitrij Akszjonov (külföldön használatos írásmód szerint: Dmitry Aksenov) orosz ingatlanfejlesztő bízik abban, hogy idén meghaladják a tavalyi, mintegy 23 ezres látogatószámot is.

A Viennafair a közép-, kelet- és dél-európai kortárs képzőművészet legfontosabb fóruma, amelyet 2005 óta évente tartanak Bécsben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.