280 kutya

Gödöllői világszenzáció Cannes-ban

Kétszáznyolcvan kutyát tanítottak be és mozgattak a kamerák előtt a GKSK trénerei Mundruczó Kornél filmjében.

2014.05.03 18:23ma.hu
Fotó: GKSK

A világon sehol sem készült még olyan film, ahol egyszerre kétszáz kutyát mozgattak volna a felvételek során, csak Magyarországon. A 76. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos válogatásába bekerült „Fehér Isten” című, Mundruczó Kornél rendezte alkotás kutyás jeleneteit Halász Árpád és az általa vezetett Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) trénerei hozták létre. A világon egyedülálló módon több jelenetben is közel kétszáz kutyát kellett mozgatni.

A filmben szereplő kutyák legnagyobb részét menhelyekről válogatták, majd a kiképzés és a forgatás után gazdát kerestek és találtak a boldog „filmsztároknak”. Teresa Miller, amerikai tréner és csapata pedig másik 3 kutyát és azok dublőreit hozták a filmbe Amerikából.

„Nagy örömmel tölt el, hogy beválogatták a Fehér Isten című filmet Cannes-ba, hiszen úgy gondolom, hogy a film kivételes mondanivalója mellett reflektorfénybe kerülhet a pozitív megerősítést használó munka eredményessége is.” - mondta Halász Árpád kutyatréner, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, aki egyben a Gödöllői Kutyasport Központ vezetője. Kiemelte: „A világon egyedülálló módon oldottuk meg azt a nehéz tréneri feladatot, hogy a felvételek során rendezett, előre eltervezett módon kétszáz kutya mozogjon a kamera előtt. Munkatársaimmal, a GKSK trénereivel együtt négy hónap alatt készítettük fel a közös és az egyéni feladatokra a kutyákat.”

A legtöbb filmben szereplő kutyát menhelyekről válogatták, majd a forgatások után a kiképzett kutyusok mind gazdára találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.