Az eladók semmit sem tudtak az akcióról

Hamis Justin Bieber CD-kel árasztották el Los Angelest

Justin Bieber tavaly megjelent Believe című albumára hasonlító ötezer darab CD-t rakott ki Los Angeles boltjaiban egy amerikai független zenész április elsején.

2014.04.02 21:45MTI

Paz, az elektronikus zenét játszó 25 éves művész szerdán közölte, hogy az albumban azonban saját korongja van, és a neves kereskedelmi láncok, mint a Best Buy, a Wal-Mart és a Target üzleteinek polcain található.

"Nagyon gondosak voltunk. Nagy figyelmet szenteltünk minden részletnek, mivel azt akartuk, hogy amilyen hosszan csak lehet, az üzletek polcain maradhasson" - mondta Paz, aki merész cselekedetét inkább tartja performance művészetnek, mint bolondozások napi gegnek.

Kívülről a becsomagolt CD teljesen olyan, mint a Believe album, amelynek borítóján Justin Bieber portréja látható. Paz műalkotása a korongon és az album hátsó borítóján látható, amelyek macskákat, pizzát és egy tacóba csomagolt kutyát sapkával a fején ábrázolnak. A CD-n Pac 13 száma hallható, amelyek a From the Bottom of My Heart to Top of Your Lungs című lemezéről vannak.

Az AP amerikai hírügynökség munkatársai meg is vásároltak néhány példányt Los Angeles legkülönbözőbb boltjaiban. Mindenhol fizetéskor átvilágították a CD-t, és úgy adták el azokat, mintha Justin Bieber albuma lett volna. Amikor az egyik üzlet vezetőjét szembesítették a ténnyel, hogy hamis Bieber-albumot árul, kiderült, hogy semmit sem tudott a dologról.

Paz, akinek a teljes neve Paz Dylan, a hírügynökségnek elmondta, hogy fel akarta használni a nagy kereskedelmi láncokat arra, hogy művészi vénáját zenéjével párosítva eljuttathassa a közönséghez. "A kereskedelmi láncok szinte lehetetlenné teszik a független zenészek számára, hogy műveikkel megjelenhessenek polcaikon. Mindig is úgy véltem, hogy ezek az üzletek lehetnének a független zene megnyilvánulási lehetőségei, nagykövetei... Úgy gondoltuk, hogy ha már becsapják az ajtót a független zenészek előtt, nekik megyünk és bejuttatjuk hozzájuk zenénket" - magyarázta.

Paznak nem ez az első gegje, tavaly a Los Angeles-i Grammy Múzeumba becsempészte fotóját és felakasztotta a falra olyan Grammy-díjasok mellé, mint Calle 13 és Maria Rita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.