Hegedűmúzeum

Múzeum nyílik a Stradivari-hegedűk tiszteletére

A Cremonában készült Stradivari-hegedűk tiszteletére hegedűmúzeum nyílik kora ősszel a lombardiai városban.

2013.08.10 08:54MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A múzeum bemutatja a nagy mesterek, mint Andrea Amati és utódai, Antonio Stradivari és Giuseppe Guarneri "del Gesú" által öt évszázad alatt készített legjobb hegedűket. A hegedűkészítés művészetének világába multimédia-installációk, videók és dokumentumok vezetik be a látogatókat.

A múzeumban egy kiemelkedő akusztikájú előadóterem is megtalálható, amely Tojota Jaszuhisza japán építész tervei alapján készült.

"Ezzel a múzeummal Cremona nemzetközi síkon is a hegedű és a zene fővárosává válik" - hangsúlyozták a Cremona közössége által támogatott múzeum kezdeményezői.

Az intézmény megnyitása alkalmából szeptember 14-től október 13-ig egy sor kiállítással, koncerttel és eseménnyel várja az érdeklődőket a Stradivari Fesztivál.

Az olasz Antonio Stradivari (1644-1737) a történelem legismertebb hegedűkészítője. Élete során Cremonában több mint ezer húros hangszert készített. A világon még mintegy hatszáz, Cremonából származó hegedű, cselló, gitár és lant létezik, ezeket a gyűjtők és szólisták nagy becsben tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.