Színes programok

Kulturális fesztivál a Vajdahunyadvárban: haditorna, lovagi játékok, vártúra

A Miénk a Vár! című kulturális fesztiválon hagyományőrző haditorna, lovagi játékok és vártúra is várja az érdeklődőket, május 18. és 20. között a budapesti Vajdahunyadvárban.

2013.05.09 12:33MTI

A háromnapos eseményen a várak - egyebek mellett Csesznek, Eger, Szigetvár, Sümeg és Esztergom - különböző programokkal, így például íjászattal, hadipróbákkal, lovagi játékokkal és lantzenével mutatkoznak be a nagyközönségnek - mondta el Nagy Gyula István fesztiváligazgató az eseményről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.
   
A várak képviselői fegyverbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal és ügyességi versenyekkel is készülnek: Pécsvárad többek között hőspróbával, Szigetvár leányszöktetéssel, Várpalota viselet-bemutatóval, Diósgyőr csángó népzenével és lovagi tornával, Tata reneszánsz lantzenével, Siklós bajvívással szórakoztatja a látogatókat.
   
Az érdeklődők mindhárom nap vezetéssel tekinthetik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállításait, valamint vártörténeti és városligeti sétán vehetnek részt. A rendezvény első napján Várak és erődök - Múlt, jelen és jövő címmel tudományos konferenciát rendeznek, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum a 160 éves Magyar Honvédségre emlékező tárlattal készül.
   
Május 18-án mások mellett a Tabulatura Régizene együttes és a Kőbéka Zenekar, 19-én a Musica Historica Zenekar és a Görömbő Kompánia, 20-án a Fabula Bábszínház, a Tercina Régizenei Együttes és a Mint a pinty zenekar lép színpadra. A vármoziban gyerek- és rajzfilmeket, az óriáskivetítőn a magyarországi történelmi várakat bemutató mozgóképeket láthat a közönség.
    
A rendezvényhez csatlakozó Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár játékbemutatókkal és középkori játszóházzal várja a családokat. További részleteket a www.mienkavar.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.