A szegények barátja

Megfilmesítik Ferenc pápa életét

Egy európai befektető 19 millió euró támogatást ígért a Friend of the Poor: The Pope Francis Story (A szegények barátja: Ferenc pápa története) munkacímű film elkészítéséhez.

2013.04.30 05:32MTI

Megfilmesítené Ferenc pápa eddigi életét Christian Peschken német rendező és producer. A játékfilm a tervek szerint bemutatja, hogyan vált Jorge Mario Bergoglio a katolikus egyház fejévé - jelentette a National Catholic Register című amerikai lapra hivatkozva a Kathpress katolikus hírügynökség. Egy európai befektető 19 millió euró támogatást ígért a Friend of the Poor: The Pope Francis Story (A szegények barátja: Ferenc pápa története) munkacímű film elkészítéséhez.

A Rajna vidékéről származó Peschken 1989 óta Hollywoodban dolgozik producerként, többek között az EWTN katolikus televíziós hálózatnak. A pápafilmnek Peschken többek között Andrea Torniellit, a La Stampa és a Vatican Insider vatikáni tudósítóját is igyekszik megnyerni. Az olasz újságíró a vallásos témák nagy ismerője. Könyvet jelentetett meg Ferenc pápáról, már 2002 óta ismeri Bergogliót. "Részletesen megbeszéltük, milyen filmet szeretnénk" - mondta el Peschken a lapnak. A rendezőnek a film ötlete akkor ugrott be, amikor az újonnan megválasztott pápa először lépett ki a Szent Péter bazilika balkonjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.