A magyar kultúra napja

Kulturális kezdeményezések az Operaházban

Több kulturális kezdeményezést is indít a Magyar Állami Operaház, például kutatóhely létesül az intézményben, a Hét nap program keretében pedig az év hét jeles napjához kapcsolódó animációkat vetítenek a produkciók előtt.

2013.01.22 13:30MTI

Ókovács Szilveszter megbízott főigazgató a magyar kultúra napján tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a dalszínház emléktárában őrzött dokumentumok digitalizálásával indul el, majd folyamatosan bővül az OperaDigiTár, amelyben a Királyi lépcsőház földszintjén elhelyezett kutatósarokban táblagépeken, fülhallgatóval lehet keresni.
   
Kedden kezdődik a dalszínház Hét nap programja. Az év hét ünnep-, emlék- vagy gyásznapján - elsőként kedden A bolygó hollandi előadása előtt - levetítik M. Tóth Géza animációs rendező az adott napra utaló animációját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.