Malmőben

Az Üdvhadsereg képviseli Svájcot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Némi meglepetésre az Üdvhadsereg hat tagú zenekara nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál svájci válogatóját, így ők képviselik az alpesi országot a jövőre Malmőben rendezendő döntőben.

2012.12.16 15:09MTI

A svájci tévénézők összesen kilenc versengő közül választották ki az Üdvhadsereg zenekarát. A formáció részvétele a versenyben eleinte inkább csak érdekesség volt, arra senki nem számított, hogy az együttes nyerhet. A két nőből és négy férfiből álló zenekar azonban a döntőben profi módon előadott popballadájával, a You and Me című szerzeménnyel elnyerte a közönség szavazatait. 

A svájci Üdvhadsereg már a kezdetektől nagyon elszántan vett részt a küzdelemben, a dalon egy profi céggel dolgoztak együtt, a zenekar tagjait pedig egy belső válogatón választották ki. A formáció legfiatalabb tagja 20, legidősebb tagja pedig 94 éves. A jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált a svédországi Malmőben rendezik, miután idén a svéd induló, Loreen nyerte meg a versenyt. Az elődöntőket május 14-én és 16-án tartják, a döntőt pedig május 18-án rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.