Ősbemutató a Nemzeti Táncszínház műsorán

Szeptember 22-én ősbemutató a budai Várszínházban

A budai Várszínházban, a Nemzeti Táncszínház refektóriumában Vass Imre GAP - The soloist című alkotásának ősbemutatóját láthatja a közönség szeptember 22-én. Emellett számos előadást tartanak az ősz folyamán.

2012.09.15 13:25MTI

A színházteremben az L1 danceFest 2012 keretében a dán Granhoj Dans együttes Men&Mahler című produkciójának magyarországi bemutatójával vendégszerepel. Az évad egyébként 20-án indul, Duna Művészegyüttes a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában adja elő Táncváltozásokat - közölte az MTI-vel Nagy Orsolya művészeti menedzser.

A Nemzeti Táncszínház kulturális örökség napjai alkalmából szombaton és vasárnap megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Csatlakoznak a 22-iki TeARTrum Feszthez is, a táncszínház standja és kollégái is jelen lesznek a az Andrássy úton, amelyen a Budapest Táncszínház Sec című előadásából is adnak egy részletet. A tematikus napokat is folytatják: október 7-én az állatok világnapját ünneplik meg a Vackor kalandjai című táncmesejátékkal, amelyet az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata játszik el.

A Halloween alkalmából október 31-én a Varidance A varázslat című előadásával, táncházzal és jelmezversennyel várják a közönséget. A különleges programok mellett ősszel a Nemzeti Táncszínház repertoárja néhány új produkcióval is bővül. Budapesti bemutatót tart október 19-én a Pécsi Balett Bonyodalmas balkáni lakodalmas címmel, amelyet Zachár Lóránd koreografált. A Győri Balett számára Harangozó Gyula készítette el a Zorba című darabot, a produkció fővárosi premierje november 7-én lesz a Fesztivál Színházban.

A Sivasakti Kalánanda Táncszínház Karma - Az élet játéka címmel készít új darabot november 15-re. A Bozsik Yvette Társulat november 17-én a Művészetek Palotájában mutatja be legújabb, Orfeusz és Euridiké című produkcióját, november 28-án a Nemzeti Táncszínházban Feledi János Puccini zenéjére komponált Le Villi - Lidércek című koreográfiája látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.