Szeptember 15-16.

800 helyszín várja az érdeklődőket a kultúrális örökség napjain

Mintegy kétszáz településen nyolcszáz helyszín várja az érdeklődőket a szeptember 15-16-án megrendezendő kulturális örökség napjain.

2012.09.11 12:58MTI

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke a programokról tartott keddi budapesti tájékoztatón kiemelte, hogy ilyenkor olyan épületek nyílnak meg az érdeklődők előtt, amelyek máskor nem látogathatók. A KÖH tervezett megszüntetésével összefüggésben Cselovszki Zoltán azt mondta, hogy örökségvédelmi területen marad. Az MTI kérdésére úgy válaszolt, hogy vezetőként működik közre az új struktúra kialakításában. Olyan új örökségvédelmi stratégia magalkotására van szükség, amely jobban illeszkedik a társadalomhoz - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.