Szeptember 11.

Emlékművet avatott az amerikai nagykövet Hatvanban

A világ ma jobb hely, mint 2001-ben, a World Trade Center ellen elkövetett terrortámadás idején volt.

2012.09.11 13:34MTI

A terroristák ideológiája csődöt mondott, az al-Kaida kudarcot vallott, Oszama bin Laden halott, az emberek a világ minden részén egyre inkább felemelik hangjukat a jogaikért, és olyan országokban is előrehaladott a demokratikus átmenet, ahol 11 éve ez elképzelhetetlen volt - hangsúlyozta az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Az ikertornyokat szimbolikus formában ábrázoló emlékmű, Bobály Attila szobrászművész alkotása a tűzoltóság épületének falán kapott helyet. A kompozícióba beépítettek egy, a World Trade Centerből származó acéldarabot is, amelyet a New York-i tűzoltók adományoztak hatvani társaiknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.