Gyermeknap az Állatkertben

Családi vetélkedő és gyermeknapi hangverseny várja az állatkerti látogatókat

Családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestő programmal és számos meglepetéssel várja látogatóit az Állatkert most vasárnap, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.

2008.05.21 13:00ma.hu

Május utolsó vasárnapja minden esztendőben kiemelt dátum az Állatkert életében. Ekkor van ugyanis a Nemzetközi Gyermeknap, amelyre a városligeti intézmény minden évben külön programokkal készül. Az idei évben – május 25-én vasárnap – egész napos családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestéssel, valamint gyermeknapi hangversennyel várják az apróbb és nagyobb látogatókat. 

A több állomásból álló, játékos családi vetélkedőn reggel 9-től délután 6-ig lehet részt venni. A vetélkedő kezdő állomását, illetve az ajándékközpontot a Főkapunál állítják fel, de lesznek állomások a mocsári teknősöknél, a jegesmedvéknél és a Majomháznál is. 

A bivalyok szomszédságában arcfestő program várja a gyerekeket. A sok-sok játékot és meglepetést tartogató, egész napos családi programot az Állatkert egyik partnerének (Nestlé Hungária Kft.) támogatásával rendezik meg. A Nemzetközi Gyermeknaphoz kapcsolódó programként kerül sor a Józsefvárosi Zeneiskola gyermeknapi hangversenyére, amely 11 órakor kezdődik a Japánkertben. A hangversenyen számos népszerű, dallam csendül fel. A zeneművek némelyike, mint például Camille Saint-Saëns „Elefánt” című szerzeménye különösen illik az állatkerti helyszínhez. 

A gyermeknapi programok mellett ezen a napon is látványetetésekkel, a látogatók közé kihozott állatokkal, kígyósimogatással és egyéb programokkal is igyekeznek a közönség kedvében járni az Állatkert munkatársai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.