A sztár táncospár is beveti magát!

Keleti Andi és Csonka Pici a Salsa Tüzében!

A nagysikerű "Szombat esti láz" című műsor sztárpárja, a Csonka András - Keleti Andrea duó is szerepet kap A Salsa Tüze című monumentális salsa-showban, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz majd látható.

2008.05.14 18:22ma.hu

A salsa egy általános szó, különböző táncritmusokra, amely a spanyol nyelvű Karib-térségből származik.

A salsa a jelenkori nagyvárosok zenei jelensége, zene, amely a kezdetektől fogva táncra teremtetett, amelynek fejlődése során szeretet és gyűlölet, szatíra és történelem, forradalom és tekintély olvadt egybe. A salsa, mint tánc, szintén nagyon sokszínű.

Megtalálhatjuk benne a kubai rumba, a son, mambo és a chachacha elemeit is. Napjaink legnépszerűbb táncstílusának vonzerejét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sorra nyílnak a salsaiskolák, s elképesztő tömegeket hív táncba az Salsa valamennyi alfaja.

A Studio Vida támogatásával színpadra állt Magyarország legnagyobb táncos produkciója, a "Fuego de la SALSA -avagy a SALSA tüze".

A monumentális Salsashow nem kevesebb, mint 100 táncos vérforraló, csábító és néhol megbotránkoztatóan tüzes produkciója. Utazás térben és időben, kultúrákon és mozgásvilágokon át, bizonyítva, hogy a salsa a minden, s a salsa tüze mindent megváltoztat.

Morricone gengsztervilágát épp úgy, mint az afrikai törzsi táncokat, vagy a rumbát, swinget, tangót... szóval bármit, ami zene és tánc! Az alkotók célkitűzései közt szerepel a táncstílus tovább népszerűsítésén túl, annak sokszínűségére való rámutatás. Hisz bármilyen sok irányzat van, a salsa az SALSA, s a tűz az tűz!

Fotó: RTL Klub

A vérforraló, csábító, tüzes jelzőkkel illethető salsa produkciót a nívódíjas koreográfus (háromszoros mambo és salsa világbajnok) Laki Dóra állította össze.

A produkció hívó szavának Dudás Tibor sem tudott ellenállni, ahogy Südi Iringót is elcsábította a salsa tüze. A tűz, mint átformáló erő, és elem Szilágyi Erzsébet interpretációjában jelenik meg.

A produkciót a Thália Színházban nyolc alkalommal mutatták be, zsúfolásig telt házak előtt. A karneváli hangulatok helyett különféle közjátékok sorozatából áll össze a kétszer 45 perc hosszú műsor.

Ez azt jelenti, hogy a legkülönbözőbb táncstílusok jelennek meg, a rumba, a swing, a tangó és kalauzolnak el a '60-as évek vagy a gengszterek világába.

"A jelenetek közös szimbóluma a tűz, amely a végén a salsában teljesedik ki" - fogalmazott Laki Dóra.

A humort és meghökkentő részeket sem nélkülöző táncműsorban Dudás Tibor, Laki Dóra, Budai László és Szilágyi Erzsébet mellett a Budapesti Nyári Fesztivál nyitóelőadásán, a Margitszigeten színpadra áll a Csonka András - Keleti Andrea páros is!

A karneváli össztáncok helyett formák és közjátékok sorozatában ömlik a szemet és lelket gyönyörködtető színpompás tánc.

Fuego de la SALSA - A SALSA tüze

A monumentális Salsa-show

Június 6. (péntek), 20:30, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Közreműködik: Csonka András, Keleti Andrea, Dudás Tibor, Laki Dóra, Budai László.

Jegyek a Broadway Jegyirodában kaphatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.