Keith Warner sok éve az intézménynek dolgozott

Lemondott a koppenhágai opera igazgatója

Lemondott posztjáról a koppenhágai Királyi Operaház brit művészeti igazgatója, Keith Warner az intézmény költségvetésének csökkentése miatt.

2012.01.25 09:37MTI

A művész hétfő este összehívta a társulatot, hogy bejelentse döntését - mondta Louise Pedersen, a dalszínház kommunikációs vezetője.
   
Warner tavaly augusztus óta töltötte be az igazgatói pozíciót, de már évek óta dolgozott az operának konzultánsként. Szerződése 2014. július 31-ig érvényes, saját akaratából távozik az intézmény éléről. "A jelenlegi költségvetési elvonások nem teszik lehetővé, hogy megvalósítsam nagy álmaimat ezzel a társulattal" - közölte a leköszönő igazgató.
   
A Királyi Operaház idén 100 millió koronával kevesebb állami szubvencióban részesül, emiatt 81 dolgozótól kénytelen megválni, közöttük 33 művészétől - két magénekestől és 16 kórustagtól. Warner január során ingyenes koncertet rendezett tiltakozásul, a hangverseny végén térden állva könyörgött a telt ház előtt: "Kérem, mentsék meg a kórusomat!".
   
A gazdasági igazgató, Erik Jacobsen sajnálatát fejezte ki Warren távozása miatt, és bejelentette, hogy mindaddig, míg nem találnak megfelelő művészt a posztra, a társulat jelenlegi vezetője Sven Müller biztosítja a folytonosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.