Filmrészlet került elő a könyvtárból

Frankenstein a Vatikánban

Az 1931-ben készült fekete-fehér Frankenstein című klasszikus horrorfilm egy filmkockája került elő a vatikáni könyvtárból.

2012.01.02 18:47MTI

Az Osservatore Romano című újság beszámolója szerint a jelöletlen filmrészletre a múlt héten bukkantak rá abban a filmarchívumban, amely az egyházi eseményekről és a pápa programjairól készült felvételeket őrzi. A vatikáni könyvtár illetékesei nem tudtak választ adni arra, hogyan került a filmkocka a gyűjteménybe.
   
A Frankenstein című film Mary Shelley regénye nyomán született James Whale rendezésében és Boris Karloff főszereplésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.