Északi előadók az állóhajón

Skandináv zenészek szállják meg az A38-at 2012-ben

Új koncertsorozatot indít 2012-ben a fővárosi A38 állóhajó.

2011.12.17 13:24MTI

A Franciaországra koncentráló Tours de France, illetve az osztrákokra fókuszáló Zajok a szomszédból széria után jövőre Polar Beat címmel az északi, skandináv könnyűzene és dzsessz friss és fontos előadóit, irányzatait mutatja be a kulturális központ.
   
A koncertek megvalósításában az érintett országok kulturális intézetei működnek közre, a sorozatban fellép többek között a norvég Hurra Torpedo, a svéd Movits, az amerikai-norvég trió, a Free Fall, illetve a finn Husky Rescue - tájékoztatta az A38.
   
A hajó 2012-es koncertkínálatának kiemelkedő eseménye lesz Jane Birkin Franciaországban élő angol színész-énekesnő január 22-i koncertje. A húsz éve elhunyt francia popikon, Serge Gainsbourg egykori szerelme Gainsbourg dalaiból ad elő válogatást speciális hangszereléssel egy japán zenekarral.
   
Októberben visszatér a hajóra az A38-on 2009-ben már nagy sikerrel fellépő népszerű brit folkpunk csapat, a Levellers, amely új lemezét, a 2012 derekán megjelenő Static on the Airwaves-t mutatja majd be.
   
Mint írták, az A38 évek óta készít tévéfelvételeket a koncertekről, ezek hetente többször is feltűnnek a közszolgálati televíziók műsorán. EU-támogatásból decemberben teljesen megújult a felvételi technika, a hajó ezentúl így ötkamerás HD-rendszerrel rögzíti a koncerteket, ami jobb képminőséget, változatosabb látványt eredményez.
   
A központ tájékoztatása szerint az A38-at üzemeltető Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft. sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programja keretében meghirdetett Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása pályázaton. A 7,35 millió forint összköltségű projekthez 2,94 millió vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A projekt segítségével új honlap készült, okostelefonos alkalmazásokat, önálló jegyértékesítést vezettek be.
   
Az A38 Hajó január 1. és 12. között a szokásos éves karbantartás miatt korlátozott nyitva tartással üzemel. Az első programnap január 12. lesz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.