Grafikus könyv készül az Apple halottjáról

Steve Jobs spirituális fejlődése

Steve Jobs, az Apple cég októberben elhunyt társalapítójának spirituális fejlődését bemutató grafikus könyv kerül jövő hónapban a boltok polcaira.

2011.12.15 11:20MTI

A The Zen of Steve Jobs című könyv az 1970-es évek és a 2011 közötti időszakot mutatja be. A Forbes magazin riportere, Caleb Melby által jegyzett írás elsősorban az 1985-től kezdődő időszakra koncentrál, amikor Jobs elhagyta az Apple céget, és megalapította a NeXT nevű számítógépes vállalatot.
   
Ez idő alatt ismerkedett meg egy zen buddhista pappal, Otogava Kobunnal. A kettejük spirituális kapcsolatáról szóló, januárban megjelenő könyv illusztrációit a JESS3 nevű adatvizualizációval foglalkozó vállalat fogja elkészíteni - mondta el a Forbes Media és a John Wiley & Sons kiadó.
   
Ez a barátság nagy hatással volt az Apple későbbi fejlődésére. Miután Jobs 1996-ban visszatért az infokommunikációs hardvercéghez, a buddhista szellemiség a tervezés folyamatát, az üzleti stratégiát és az egész vállalati filozófiát áthatotta. A könyv egyik fejezete az 1980-as évek közepén játszódik egy kaliforniai zenközpontban.
   
Kobun itt tanította meg Jobst a sétáló meditációra, és kérésére elmagyarázta neki a japán "ma" - magyarul tér, vagy üresség - elnevezésű japán tervezési koncepció lényegét, amely egyértelműen hozzájárult a ma használt Apple termékek egyszerűségéhez és letisztultságához.
   
Az új könyv egyike annak a számtalan kezdeményezésnek, amelyek Jobs októberben bekövetkezetett halála óta napvilágot láttak. Az életéről és az általa alkotott eszközök iránti rajongásról szóló The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs című monodrámát jól fogadták a kritikusok és a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabb ideig is játszották.
   
A Walter Isaacson által írt Jobs-életrajz pedig azonnal bestseller lett a megjelenését követően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.