Kiss Szabó Viktória lenyűgözte a zsűrit

Fölényes magyar győzelem az ifjú zongoristák versenyén

Két magyar siker is született bécsi Béla Bartók Internationaler Musikverein ifjú zongoristák számára meghirdetett nemzetközi versenyén: Kiss Szabó Viktória a végzős egyetemisták között, Bekker Dávid pedig az eggyel fiatalabb korcsoportban kapta meg az első díjat.

2011.11.22 11:37MTI

A két fiatal zongorista kedden a budai Bartók Emlékházban lép fel.
   
A második alkalommal megrendezett bécsi Bartók Béla Nemzetközi Ifjúsági Zongoraversenyen Kiss Szabó Viktória, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen mesterszakon tanul, a 21-28 éveseknek kiírt kategóriában győzedelmeskedett - közölte a Zeneakadémia kedden.
   
Tájékoztatásuk szerint Kiss Szabó Viktória fölénye olyan meggyőző volt, hogy második és harmadik díjat nem is osztottak ki a hétvégén lezajlott versenyen.
   
Az egyetem másik hallgatója, Bekker Dávid, aki Jandó Jenő és Hargitai Imre tanítványaként még az alapszakon tanul, a 19-21 év közöttiek korosztályában ért el első helyezést.
   
A 7 és 28 év közötti zongoristák számára összesen hat kategóriában meghirdetett versenyt a bécsi Béla Bartók Internationaler Musikverein és a bécsi Collegium Hungaricum közösen rendezte. Az egyesületet 2006-ban alapították azzal a céllal, hogy elsősorban Bartók műveit népszerűsítse koncertek, zongoraversenyek, dokumentumfilmek, szimpóziumok és zongorakurzusok segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.