Pénteken kezdődik

Santana és John McLaughlin nyitja meg a 45. Montreux-i Nemzetközi Jazzfesztivált

Ismét nagy nevekkel örvendezteti meg látogatóit az idén 45. alkalommal jelentkező, pénteken kezdődő Montreux-i Nemzetközi Jazzfesztivál.

2011.06.30 08:24MTI

A műfaj számos nagyágyúja július 16-ig összesen 32 koncertet ad, amelyekre a szervezők mintegy 220 ezer vendéget várnak.
   
A fesztivált Carlos Santana gitárvirtuóz és John McLaughlin nyitja meg az Auditorium Stravinskiban, mialatt a Miles Davis Hallban a The Skatalines és Jimmy Cliff lépnek fel.
   
Santana egyébként egy nappal később szólókoncertjén adja elő legnagyobb slágereit, majd július 3-án B.B. King blueslegenda koncertjén vendégelőadóként is fellép.
   
A fesztiválon a Miles Davis Hallban ad koncertet Lisa Minelli is, aki aztán július 17-én a Bécsi Jazzfesztiválon is tiszteletét teszi a Staatsoperben.
   
A Svájcban ritkán koncertező Andreas Vollenweider hárfaművész is fellép Montreux-ben. Rajta kívül olyan ismert zenészek előadásait élvezheti a közönség, mint Herbie Hancock, Paul Simon, Sting, az Arcade Fire, Dr John, George Benson, Randy Crawford, Youssou Ndour, Diana Krall és Paolo Nutini.
   
Zárásként a Deep Purple brit rockcsapat ad koncertet egy ötven fős szimfonikus zenekar kíséretében. A zenekar 1969-es londoni Royal Albert Hallban adott koncertjét elevenítik fel a különleges fellépés alkalmával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.