Humala az elnök háromszázalékos előnnyel

A baloldal győzött Peruban

A perui választási bizottság bejelentette: Ollanta Humala baloldali jelölt a szavazatok 51,45 százalékával nyerte meg a perui elnökválasztás második fordulóját.

2011.06.16 08:06MTI

A tíz napja tartott választáson Humala vetélytársa, a jobboldali Keiko Fujimori három százalékkal kevesebb voksot kapott, s a szavazatok 48,55 százalékára tett szert.
   
Humala már közvetlenül a június 5-én tartott második forduló után, a szavazók megkérdezésén alapuló, úgynevezett exit poll eredmények ismeretében jelentette be, hogy győzött a börtönbüntetését töltő egykori perui elnök, Alberto Fujimori 35 éves lányával, Keiko Fujimorival szemben. Fujimori elismerte vereségét.
   
Peru az elmúlt évtizedben egyike volt a világ leggyorsabban növekvő gazdaságainak, kiemelkedő ércexportőr, miközben az ország lakosságának egyharmada szegénységben él.

Humala választási kampánya során mindig a szegényekhez fordult támogatásért, tervei között az állam ellenőrző szerepének növelése szerepelt, ami aggasztja a befektetőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.