Csökkent a friss zöldségek fogyasztása

Hasmenésjárvány: Románia kompenzációt vár Brüsszeltől

Románia arra kérte az Európai Unió illetékeseit, hagyjanak jóvá rendkívüli kompenzációt azoknak a gazdáknak, akiket igen súlyosan érintett, hogy az EHEC-bélbaktérium által okozott hasmenésjárvány miatt Európa-szerte drasztikusan csökkent a friss zöldségek fogyasztása.

2011.06.06 18:51MTI

A román mezőgazdasági miniszter hétfői tájékoztatása szerint a legnagyobb zöldségtermesztő szervezet, a Hortifruct veszteségei elérhetik a 9 millió eurót augusztus végéig, ha nem enyhül a válság. A kár azonban még ennél is nagyobb lehet Dacian Ciolos szerint, miután a kistermelők még nem közöltek erre vonatkozó adatokat a minisztériummal.
   
Az Európai Unió mezőgazdasági miniszterei kedden rendkívüli tanácskozást tartanak a témában Luxembourgban, ahol a bizottság egyik szóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint a résztvevők konkrét javaslatokat fognak előterjeszteni arra vonatkozóan, miként lehet kompenzálni a károsult gazdákat. Eredményekre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan lehessen kezelni a kérdést.
   
Június 27-én és 28-án előre tervezett, rendes agrárminiszteri találkozót is tartanak Luxembourgban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.