Folyik a kitelepítés az erőmű környékéről

Fukusima: a veszély ellenére sokan maradnának

A japán sajtó közleménye szerint mintegy ötven ember nem akar kiköltözni a Fukusima-1 atomerőmű környékén létesített, 20 kilométer sugarú kitelepítési körzetből.

2011.03.29 09:48MTI

A kimenekítést megtagadók többsége idős ember. A japán atomenergia-biztonsági ügynökség képviselője kijelentette: igyekeztek meggyőzni őket arról, hogy feltétlenül el kell hagyniuk az övezetet, de nem sikerült. Mint mondta, ezek az emberek rövid időn belül azt tapasztalják majd, hogy nem jutnak alapvető élelmiszerekhez.
   
A japán kormány korábban utasította a balesetet szenvedett Fukusima-1 atomerőmű 20 kilométer sugarú körzetében élőket, hogy hagyják el a területet, a nukleáris létesítménytől 30 kilométerre élőket pedig arra szólította fel, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki az utcára. A hatóságok egyben azt mérlegelik, hogy szükség esetén kiterjesztik a veszélyes zóna határait.
    
Edano Jukio kormányszóvivő hangoztatta, hogy segítséget nyújtanak azoknak is, akik a 30 kilométeres övezetből akarnak elköltözni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.