Megrendelésre rabolhatták el?

Új tanú a Madeleine-ügyben: pedofilok Amerikába vihették az eltűnt kislányt

Jól szervezett, magas szintű összeköttetésekkel bíró nemzetközi pedofil gyermekcsempész társaság rabolta el négy éve Madeleine McCannt, akit valószínűleg az Egyesült Államokba vittek - legalábbis az ügy legújabb tanújának pénteken nyilvánosságra került beszámolója szerint.

2011.02.18 13:05MTI

Az idén nyolcéves skót kislány 2007. május 3-án, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben szülei a szállodától nem messze, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást egy ével később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak azonban az egész világra kiterjedő szervezett kutatás ellenére azóta sem lelik nyomát. A brit sajtó pénteki beszámolói szerint most előállt egy új tanú, aki közölte: beható ismeretei vannak arról a pedofil bandáról, amely szerinte annak idején elrabolta, és jó eséllyel Amerikába csempészte Madeleine-t.

Az angolai születésű Marcelino Jorge Italiano a dél-portugáliai üdülőközpontok éjszakai szórakoztatóiparában lát el "biztonsági" feladatokat - a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap "kidobóembernek" nevezi -, és saját szavai szerint ismeri azokat, akik részesei voltak Madeleine elrablásának.

Italiano szerint a bandát magas állású, nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró portugál üzletemberek és jogászok irányítják. A társaságnak magas szintű összeköttetései vannak a portugál igazságszolgáltatási rendszerben, és egy londoni ügyvédi irodával is kapcsolatban áll - mondta a 36 éves tanú.


Azt is felfedte, hogy forrásai szerint nem Madeleine a pedofil banda egyetlen áldozata; a bűnszövetkezet tucatnyi gyermeket rabolt el Portugáliában és Spanyolországban, és "beszerzési forrásai" közé tartozott még egy portugál gyermekotthon is.

Italiano a spanyol rendőrségnek adta át bizonyítékait. A spanyol hatóságok a pénteki brit lapok beszámolói szerint vizsgálják ezt a szálat, a kislány felkutatására életre hívott alapítvány szóvivője pedig köszönetét fejezte ki az új tanúnak értesülései előterjesztéséért, és közölte, hogy a szülők által felbérelt magándetektívek is ráállnak erre a nyomra.

Madeleine sorsáról és hollétéről mindazonáltal eddig is számtalan teória került nyilvánosságra. Nem először hangzik el, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy jómódú, gyermektelen külföldi házaspárok "megrendelésére" rabolhatták el.

A kislányt eltűnése óta Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján "látni" vélték, de sehol nem akadtak a nyomára. A kutatást irányító alapítvány rendszeresen közzétesz számítógépes eljárással "öregített" fotóhű portrékat arról, hogy Madeleine éppen hogy nézhet ki, de eddig ez sem vezetett eredményre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.