Halott gyanúsított vallott

A síron túlról üzenik: "rendelésre" rabolták el Madeleine-t

Gyermektelen párok "megrendeléseit" teljesítő gyermekrabló banda vitte el Madeleine McCannt, a Portugáliából több mint három éve nyomtalanul eltűnt skót kislányt - legalábbis ha hinni lehet az ügy egyik volt - immár halott - gyanúsítottjának, akinek erről szóló, fiához intézett levele most került elő.

2010.09.01 13:17MTI

Az idén hétéves Madeleine 2007 májusában, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából.

A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben szülei az épülettől nem messze, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást két éve - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a gyermeknek azonban az egész világra kiterjedő, folyamatos kutatás ellenére azóta sem lelik nyomát. Tavaly a nyomozók figyelmének középpontjába került az akkor 64 éves, gégerákban szenvedő Raymond Hewlett, aki korábban gyermekkorú lányok elrablásáért és megerőszakolásáért háromszor is megjárta a börtönt.

Hewlett német feleségével és hat gyermekével Németországban élt, de a népes család Madeleine eltűnésének idején a portugál üdülőhely környékén vándorolt egy lakóautónak átalakított teherautóval, alkalmi keresményekből tengődve. A férfit a brit nyomozók megpróbálták megszólaltatni, ám ezt ügyvédje nem tette lehetővé, és Hewlett a kislány szüleivel sem volt hajlandó szóba állni, ám bűnösségét következetesen tagadta.

A korábban súlyos pedofil bűncselekményekért elítélt Hewlett végül idén tavasszal meghalt, ám 40 éves, Wayne nevű, Nagy-Britanniában élő fiának - a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap szerdai beszámolója szerint - nemrégiben teljesen váratlanul egy levelet kézbesítettek, amelyet apja írt neki.

Wayne Hewlett - aki évtizedek óta nem tartotta a kapcsolatot apjával - elmondta: a levélben Raymond Hewlett leszögezi, hogy semmi köze nem volt a Madeleine-ügyhöz, viszont ismerte a tetteseket. Leírása szerint egy régóta tevékenykedő bandáról van szó, amelynek tagjai olyan "megrendelők" számára raboltak el gyerekeket, akiknek valamilyen okból nem lehetett saját gyermekük.

Az idősebbik Hewlettnek a levél tanúsága szerint mindezt a banda egyik tagja fecsegte el részegen, bevallva, hogy ő maga vitte el Madeleine-t. Az illető szerint a bűnszövetkezet nem pedofilok megbízásából dolgozott. Az állítólagos bandatag szerint a társaság fotókat készített a kiszemelt gyerekekről, ezeket elküldte a megbízóknak, akik a fényképek alapján döntöttek arról, hogy megfelel-e nekik a felvételen látható gyermek.

A The Sun felidézi, hogy Madeleine eltűnése előtt több "furcsa alakot" láttak a portugáliai üdülőhely környékén, amint gyerekeket fényképeztek.

A McCann-család szóvivője közölte: hálásak Wayne Hewlettnek az információért, és a kislány után kutató nyomozók "sürgősséggel" felveszik vele a kapcsolatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.