Svédországban fényképezték le?

Mégis életben van a 2007-ben eltűnt Madeleine?

Madeleine McCann vagy a hasonmása tekint le egy fotóról, amely nemrég készült Svédországban, és amelynek nyilvánosságra kerülése óta a rendőrség is keresi a képen látható gyermeket.

2009.10.10 19:58MTI

Az idén hatéves skót kislány 2007 májusában, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. Madeleine - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben szülei az épülettől nem messze, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást tavaly nyáron - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, az eltűnt gyermeknek azonban azóta sem lelik nyomát. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap szombaton azonban közölt egy fotót, amely a leírás szerint augusztusban készült Stockholmban, egy autókiállításon. A fényképen látható, rózsaszín ruhát és azonos színű sapkát, valamint fülbevalót viselő, mosolygó kislány megdöbbentő módon hasonlít ahhoz a nemrég közzétett, számítógépes "öregítő" eljárással alkotott portréhoz, amely azt ábrázolja, hogy Madeleine miként nézhet ki most, hatévesen. A svédországi fotón látható leánygyermek és a számítógépes portrén szereplő kislány arcvonásai szinte azonosak, szemük színe pedig megegyezik.

Madeleine különleges ismertetőjele, hogy jobb szemének szivárványhártyáján jól kivehető fekete pötty van, de a Stockholmban készített fotó nem elég nagy felbontású annak megállapításához, hogy az azon látható gyermek szemén is van-e ilyen kis folt.

A The Sun szombati beszámolója szerint ahogy a kép megjelent az interneten, a svéd rendőrséget rengetegen hívták fel azzal, hogy a gyermek mennyire hasonlít Madeleine-hez, sőt az autókiállítás látogatói közül sokan már a felvétel nyilvánosságra kerülése előtt bejelentették, hogy a rendezvényen az eltűnt kislányt vélték látni. Brit rendőrségi szakértők arcvonás-azonosító technológiával vizsgálták a fotót, és ennek alapján nem zárták ki az azonosságot.

A fotós a lap ismertetése szerint elmondta: a kislány egy férfi és egy nő társaságában volt a stockholmi autókiállításon, és tökéletesen beszélt angolul. A férfi svéd volt, az asszony azonban nem szólalt meg, és egyikük sem engedte, hogy a fotós lefényképezze őket. A képet látták Madeleine szülei is, akik szerint a fotón látható kislány valóban hasonlít ahhoz, ahogy az ő gyermekük ma kinézhet. A svéd rendőrség kapcsolatba lépett az ügyben a brit nyomozókkal, és azokkal a magándetektívekkel is, akiket a szülők alkalmaznak Madeleine felkutatására - írta a szombati The Sun.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.