Nagyváradra látogattak március 15-e alkalmából

A Magyar Gárda Erdélyben is terjeszkedni akar az egyik román lap szerint

Szemet vetett Erdélyre a Magyar Gárda, amely a Magyarországtól elcsatolt területeken szeretne létrehozni helyi szervezeteket - írja szerdai számában az Adevarul című napilap.

2008.03.19 11:26MTI

A román újság annak kapcsán ír erről, hogy a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért küldöttsége Nagyváradra látogatott március 15-e alkalmából. Az Adevarul szerint a magyarországiak Lokodi Ferenc, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnökének meghívására érkeztek a határ menti romániai városba.

A lap idézi a Szent Korona Rádiónak az eseményről szóló beszámolóját, amiből kiderül, hogy a Magyar Gárda tagjai először látogattak Erdélybe. Az Adevarul meg nem nevezett forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy a magyarországiak valójában azt akarták kifürkészni, hogy milyen lehetőségek vannak helyi szervezetek létrehozására.

A román lap szerint a Magyar Gárda elsődleges célja az erdélyi terjeszkedés. "Az újfasiszta" szervezet soha nem rejtette véka alá, hogy legfőbb célkitűzésük Nagy-Magyarország visszaállítása" - olvasható az Adevarulban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.