Véget ért a jogi kakaskodás - az atyának menni kel

New Yorkban megfosztottak reverendájától egy pedofil papot

Nyolcévi jogi huzavona után egy katolikus egyházi bíróság eltiltott hivatásának gyakorlásától egy papot New Yorkban, mert bűnösnek találta egy fiatalkorú szexuális bántalmazásában.

2010.12.19 17:09MTI

A szerdán meghozott ítéletről a hétvégén számolt be az amerikai média. Charles M. Kavanagh a 70-es években egy papneveldei diákkal, Daniel Donohue-val szemben követte el a bűncselekményt, aki emiatt 2002-ben tett feljelentést.

Kavanangh-et a Hittani Kongregáció által felhatalmazott kánonjogi bíróság már 2004-ban megfosztotta reverendájától, de ő fellebbezett. A szerdán meghozott verdikt megerősítette az első fokon hozott ítéletet.

A vatikáni Hittani Kongregáció által elrendelt tárgyaláson a felperes mindkét esetben a New Yorki-i érsekség volt. A mostani ítélettel szemben már nincsen apelláta.

Az ítélet nyomán Timothy Dolan New York-i érsek nyilatkozatban követte meg Daniel Donohue-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.