Angolt tanított egy budai iskolában

Kiadták az Egyesült Államoknak a pedofil tanárt

Péntek hajnalban átadták az amerikai hatóságoknak azt a Magyarországon elfogott tanárt, akit tiltott pornográf felvétellel való visszaélés bűntette miatt körözött a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

2010.11.12 10:07MTI

Ezt közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel.

A szóvivő szerint az ORFK az Interpol-iroda közreműködésével adta át a férfit az amerikai hatóságoknak a Ferihegyi repülőtéren, ahonnan az Amerikai Egyesült Államokba szállították.

Az 1954-es születésű John D. Clarkot Budapesten, a VII. kerületi Akácfa utcában fogták el áprilisban, névtelen bejelentés nyomán. A BRFK illetékese akkor azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy a férfi egy éve bujkálhatott Magyarországon.

A férfi az FBI Top 100-as listáján szerepelt, az Amerikai Egyesült Államokban több szexuális, pedofil, nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt keresték több éve, és az Interpol is elfogató parancsot adott ki ellene.


John D. Clark Európában más államokban is bujkált már korábban. Általában angoltanárként próbált elhelyezkedni, és ilyen módon "pedofil hajlamait kielégítve" gyermekek közelében tudott tartózkodni.

Magyarországon "egy budai iskolában" angoltanárként dolgozott, ahol az internetet böngésző diákok leltek rá tanáruk fényképére az FBI honlapján, amelyet csak érdekességképpen nézegettek.

Közben a férfi megneszelhette, hogy környeztében felismerték, mert nyomtalanul eltűnt. Ezután kezdték meg a keresését - mondta akkor Nahalkó József, a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője egy sajtótájékoztatón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.