Blamavihar, botrányszag, Wikileaks

Meztelen a király - Chávez lemondásra szólítja fel Clintont

Hugo Chávez venezuelai elnök lemondásra szólította fel hétfőn Hillary Clinton amerikai külügyminisztert azzal kapcsolatban, hogy a WikiLeaks oknyomozó portál bizalmas amerikai diplomáciai iratokat hozott nyilvánosságra.

2010.11.30 07:53MTI

"Az (amerikai) birodalmat lemeztelenítették (...) Valakinek le kell mondania. Nem mondom, hogy Obama elnöknek, hanem Clinton asszonynak" - jelentette ki Chávez egy televíziós beszédében.

"A legkevesebb, amit ön - és a külügyminisztériumban dolgozó többi bűnöző - tehet: lemondani" - mondta.


"Valakinek meg kellene vizsgálnia Clinton asszony elmeállapotát" - tette hozzá, utalva arra a dokumentumra, amely Cristina Kirchner argentin elnök elmeállapotával kapcsolatos.

"Az Egyesült Államok támadja a kormányokat, szövetségeseiét is, nem tiszteli őket" - jelentette ki Chávez, és dicsérte a WikiLeaks "bátorságát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.