Ártalmatlan, fehér por

Húsz év börtönt kapott az Obamát anthraxszal fenyegető férfi

Húsz év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy kaliforniai férfit, mert fenyegető tartalmú leveleket küldött Barack Obama elnök címére és a társadalombiztosítási hivatal több kirendeltségére.

2010.08.24 07:04MTI

A 63 éves Timothy Cloud ártalmatlan fehér port tartalmazó küldeményeket adott postára, ám a por megtévesztésig hasonlított a lépfenespórákat tartalmazó keverékre.

Cloud a per folyamán bűnösnek vallotta magát, beismerte, hogy ő küldte a gyanús tartalmú leveleket, amelyekkel nem kis ijedtséget okozott. Így például a társadalombiztosítási hivatal New York-i irodáját kiürítették és négy munkatársát karanténba is helyezték a levél miatt.

A férfi tettét súlyosbította, hogy Texas államban szexuális bűncselekményért elítélték, ám ezt nem jelentette be a kaliforniai hatóságoknak, noha a törvény erre kötelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.