Lakat alatt a tragikusan végződött terv kiötlői?

Letartóztatás Koszovóban a Tiszába fulladt koszovói menekültek ügyében

A koszovói rendőrség letartóztatott egy embert azok közül, akik a gyanú szerint megszervezték a Tiszába fulladt koszovói menekültek útját - jelentette vasárnap a pristinai média.

2009.10.25 18:30MTI

Eddig öt olyan személyt azonosítottak a hatóságok, akikről azt gyanítják, hogy részt vettek a tragédiával végződött út megszervezésében, valamennyien koszovóiak. A Koha Ditore című pristinai lap úgy tudja, hogy az elfogott gyanúsított, bizonyos Ismet R. Észak-Koszovóból, egy Kosovska Mitrovica melletti faluból való.

Hamisított iratokat találtak a lakásán. A csütörtöki pristinai sajtó adott hírt arról, hogy legkevesebb 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába az előző héten, amikor megpróbáltak illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni.

A magyar és a szerb hatóságok eddig három holttestet találtak a folyóban. Ami a többieket illeti, a koszovói belügyminisztérium nem hajlandó hivatalosan halottként említeni őket, mondván, a magyar hatóságok még nem tettek ilyen értelmű hivatalos bejelentést.

Fatmir Sejdiu koszovói elnök ugyanakkor máris együttérzését fejezte ki a családtagoknak hozzátartozóik elvesztése miatt. A pristinai média szerint a rendőrség az eltűntként nyilván tartott emberek családtagjaitól kapott információkat a szervezőkről.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy az emberkereskedelemmel foglalkozó kiterjedt hálózatnak nem csak koszovóiak a tagjai.

A koszovói rendőrség közlése szerint az Európai Unió Koszovóban működő rendőri és igazságügyi missziója (EULEX) is részt vesz az eset feltárásában. Hírek szerint az EULEX két illetékese és egy koszovói rendőrségi vezető hamarosan Magyarországra utazik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.