Szerencsétlenség

Összedőlt egy turisták körében népszerű szórakozóhely és étterem Mallorcán - képek, videók

Többen meghaltak egy épületomlásban.

2024.05.24 08:52MTI

Beomlott egy turisták körében népszerű szórakozóhely és étterem épülete a spanyolországi Mallorca fővárosában, Palmában, négy ember meghalt, 16-an megsérültek, 7-en súlyosan - közölték a hatóságok pénteken.

A mentést végző tűzoltók első értékelése szerint vélhetően az első emelet túlterheltsége okozhatta a tragédiát, amelynek leszakadását követően a földszint is beomlott az alagsorba.

Szemtanúi beszámolók szerint a vízparti Medusa Beach Club nevű vendéglátóhely tele volt vendégekkel, voltak, akik még vacsoráztak, mások viszont már táncolni kezdtek, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

Az áldozatokat már azonosították, de a hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra nemzetiségüket, valamint azt sem, hogy turisták is vannak-e közöttük.

A tragédia miatt háromnapos gyászt rendeltek el a Baleár-szigetek fővárosában, és több párt is bejelentette, hogy felfüggeszti a hivatalosan pénteken kezdődő európai parlamenti választási kampányát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.