Ukrajnai háború

Orosz külügyminisztérium: következményei lesznek, ha brit fegyverrel támadják Oroszországot

Arra szólították fel, gondolkozzon el, milyen katasztrofális következményekkel járnak elkerülhetetlenül London ellenséges lépései.

2024.05.08 19:18MTI

Oroszország figyelmeztette a moszkvai brit nagykövetet, hogy a brit fegyverrel orosz területre mért ukrán csapásokra válaszul célponttá válhat bármely brit katonai létesítmény és hadfelszerelés Ukrajna területén, és az ország határain túl is - közölte hétfőn az orosz diplomáciai tárca.

"N(igel). Casey (nagykövet) figyelmeztetést kapott, hogy a brit fegyvereket Oroszország területén alkalmazó ukrán csapásokra válasz lehet bármely brit katonai létesítmény és haditechnikai eszköz Ukrajna területén és a határain túl" - hangzott a közlemény.

Az orosz külügyminisztériumba bekéretett misszióvezetőt arra szólították fel, gondolkozzon el, milyen katasztrofális következményekkel járnak elkerülhetetlenül London ellenséges lépései, és hogy kapjanak a leghatározottabb és a legegyértelműbb módon cáfolatot David Cameron brit külügyminiszter "harcias és provokatív kijelentései".

A nagykövetnek a moszkvai tájékoztatás szerint "keményen" felhívták a figyelmét arra, hogy Cameronnak az Oroszországra mérendő csapásokra vonatkozó "ellenséges kirohanása" ellentmond London korábbi álláspontjának, miszerint a nagy hatótávolságú rakétákat semmilyen körülmények között sem vetik be Oroszország területe ellen.

"Ezzel a Foreign Office vezetője dezavuálta ezt az álláspontot, és országát de facto a konfliktus egyik tényleges részeseként ismerte el" - hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.