Háború

Moszkva kiutasítja a moldovai nagykövetség egyik alkalmazottját

Az orosz diplomaták pénteken azt is elítélték, hogy Chisinau megtiltotta egy orosz delegáció belépését Moldovába.

2024.03.29 22:08MTI

Oroszország kiutasítja a moldovai nagykövetség egyik alkalmazottját, válaszul Chisinau hasonló intézkedésére - közölte az orosz külügyminisztérium pénteken a honlapján.

A tárcához a nap folyamán bekérették Moldova moszkvai nagykövetét, és tájékoztatták a döntésről. A minisztérium tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy korábban nemkívánatos személynek nyilvánították a chisinaui orosz diplomáciai képviselet egyik alkalmazottját.

A chisinaui orosz nagykövetet múlt héten értesítették róla, hogy a diplomáciai képviselet egyik munkatársát persona non grata-nak nyilvánították.

Az orosz diplomaták pénteken azt is elítélték, hogy Chisinau megtiltotta egy orosz delegáció belépését Moldovába. A küldöttség az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) európai regionális konferenciájának 34. ülésszakán vett volna részt a moldovai fővárosban május 14-17. között.

Az orosz külügyminisztérium a nagykövettel azt közölte, hogy Moldova visszaél a vendéglátó ország státusával, és nyíltan átpolitizálja a FAO tevékenységét. Moszkva szerint az efféle "önbíráskodás" durván sérti azt a kötelezettséget, hogy minden tagállamnak biztosítani kell a részvételt az ENSZ-rendezvényen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.