Terrorizmus

Több gyerek is meghalt a moszkvai koncertteremben elkövetett terrortámadásban - videó

A kórházba szállítottak közül néhányan mindössze hétévesek a hatóságok szerint.

2024.03.23 09:40ma.hu

Több gyermek halt meg a Moszkva melletti Krokus kulturális központ elleni, péntek este elkövetett terrortámadás következtében - derül ki a moszkvai régió egészségügyi minisztériumának honlapján közzétett kórházi adatokból.

Legalább öt gyermek volt azok között, akiket kórházba szállítottak a mészárlás után - közölték a tisztviselők.

A helyszínt egy rockkoncertre foglalták le, amikor az atrocitás történt: a súlyosan felfegyverzett fegyveresek betörtek az épületbe, és válogatás nélkül lövöldöztek a látogatókra. Ezután állítólag felgyújtották az épületet.  

A halálos áldozatok száma több mint 60, bár ez a szám még emelkedhet - közölte az orosz Nyomozó Bizottság szombaton kora este a médiával.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter elmondta, hogy a mintegy 115 kórházba szállított ember közül legalább öt gyermek. Életkoruk hét és 12 év között van, és két 12 éves gyermek állapota jelenleg súlyos. Egy 11 éves kislány közepesen súlyos állapotban van lőtt sebbel, édesanyja pedig a halottak között van - jelentették a helyi hatóságok. Az édesapa és a nagyobbik testvér sértetlenül megúszták.

A Moszkvától északnyugatra fekvő Krasznogorszkban található Crocus City komplexumban a koncerthelyszínen kívül, ahol a támadás történt, sport- és szabadidős létesítmények is találhatók. Aznap este számos más gyermek is ott volt, akik a közeli városokból látogattak el, és versenyeken vettek részt. Mindannyiukat sértetlenül evakuálták - jelentette a helyi média.

Több szemtanú szerint a péntek esti tömegben több család volt gyermekeikkel az épületben, amikor a lövöldözés elkezdődött.

"Az emberek a karjukon vitték a gyerekeiket. Senki sem tudta, hogy hol van biztonságban, felfoghatatlan érzés volt, hogy mi várhat ránk a csarnokban, vagy az utcán" - mondta az RT-nek Ayder Metshin törvényhozó, aki ott volt a koncerten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.