Tragikus baleset

Három cseh és egy szlovák síelő vesztette életét lavinában Kirgizisztánban

Egy 23-fős csapat tagjaiként vettek részt sítúrán.

2024.02.27 11:12MTI

Három cseh és egy szlovák síelő vesztette életét lavinában Kirgizisztánban - közölték a kirgiz és a cseh hatóságok.

A tragédia a Zsirgalan-völgyben, a Kazahsztánnal és Kínával határos térségben történt hétfő délután. A közép-európai turisták egy 23-fős csapat tagjaiként vettek részt sítúrán a közép-ázsiai országban.

Február elején egy francia turista is hasonló körülmények között járt szerencsétlenül ugyanebben a térségben, Isszik-Kul régióban.

Kirgizisztán, amelynek legmagasabb hegycsúcsai 7000 méter fölé emelkednek, nemrég vízumkönnyítéseket vezetett be az idegenforgalom ösztönzésére, és nagy összegeket fektet a még fejletlen turizmus, ezen belül a télisport-turizmus fellendítésébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.