Ukrajnai háború

Biden "őrült gazembernek" nevezte Putyint - reagált a Kreml

A Kreml szerint Amerika szégyene, ahogy Joe Biden Vlagyimir Putyint minősítette.

2024.02.22 15:49MTI

Az Egyesült Államokra nézve szégyen, hogy Joe Biden amerikai elnök sértő nyilatkozatot tett orosz hivatali partnerére, Vlagyimir Putyinra - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 televíziónak csütörtökön.

Peszkov arra reagált, hogy Biden egy szerdai San Franciscó-i adománygyűjtő kampányrendezvényen, az Egyesült Államokat szerinte fenyegető nukleáris veszélyről szólva "őrült gazembernek" (crazy S.O.B.) minősítette Putyint. Az orosz elnöki szóvivő úgy vélekedett, hogy "az efféle faragatlan kijelentések" aligha alkalmasak arra, hogy megsértsék az orosz államfőt.

"De maga az ország számára ez hatalmas szégyen. Az Egyesült Államokat értem ez alatt. Vagyis, ha egy ország elnökének ilyen a szókincse, az mindenképp szégyenletes. Világos, hogy Biden úr a belpolitikai érdekei miatt hollywoodi cowboy módjára viselkedik. Illetve nagyon úgy szeretne" - mondta a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov azt tanácsolta Biden segítőinek, hogy próbáljanak meg akár egyetlen olyan sértő kijelentést találni, amelyet Putyin tett az amerikai elnökre.

Biden a kampányrendezvényen elsősorban a klímaváltozásról beszélt, amelyet egzisztenciális fenyegetésnek nevezett az emberiség számára. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az X közösségi oldalon ezzel kapcsolatban megjegyezte: "Ellentétben azzal, amit az amerikai elnök mondott, az egzisztenciális fenyegetést nem a klíma jelenti, hanem az olyan haszontalan vénemberek, mint maga Biden, akiken elhatalmasodott a szenilitás, és készek háborút indítani Oroszország ellen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.